Eerste stappen naar Tellen.

  • Geplaatst op
  • Door Janelle van Dijk
  • 0
Eerste stappen naar Tellen.

Eerste stappen naar tellen van Deltas

Ik mocht met mijn bso kindjes deze keer iets leuks maar ook leerzaams testen, namelijk de leren tellen kaarten met uitwisbare stift!

 kind en kaart

In het doosje zitten 16 kaarten met aan beide kanten leuke telopdrachten, je kan deze invullen met een stift die je daarna weer makkelijk uitveegt.

De leerkaarten zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 5/6 jaar. De kinderen uit groep 2 wilden de uitdaging wel aangaan om deze "puzzels" op te lossen. 

Met de kaarten leer je tellen en cijfers herkennen maar ook cijfers schrijven.

De kaarten die het meest in de smaak vielen waren de kaarten waarbij je cijfers moet verbinden om zo een tekening te krijgen.

Er ontstond een "strijd" tussen de kinderen wie het eerst een kaartje af kon hebben, niet alleen leerzaam maar ook heel leuk dus!

De kids van 6 jaar vonden sommige kaarten wat te simpel.

De 5 jarige moesten af en toe toch wel goed nadenken, maar met wat hulp en aanmoediging kwamen ze er toch uit. Iedereen die een kaartje klaar had was ontzettend trots als ze hem af hadden.

kind en kaart

De kaarten zien er vrolijk en duidelijk uit en het is erg fijn dat de stift uitwisbaar is zodat je hem steeds opnieuw kan gebruiken. Ook is er genoeg variatie aan opdrachten zodat het leuk blijft. 

De ouders op de bso waren ook erg enthousiast en vonden het leuk om te zien dat hun kinderen zonder tegen zin "aan het leren waren".

Niemand had ooit van deze kaarten gehoord maar ze vonden het erg leuk en reageerden enthousiast.

Een absolute aanrader om je kindje bekend te maken met cijfers en er spelenderwijs van te leren.

16 kaarten 


Klik op onderstaande link en je ziet het complete assortiment van Deltas bij educatief-speelgoed.com. Deltas heeft een zeer uitgebreid assortiment zoals leesboekjes, informatieve boeken, speel-en leerboeken enz.

https://www.educatief-speelgoed.com/brands/deltas/

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.