Sensorisch speelgoed

Sensorisch speelgoed is speelgoed dat speciaal is ontworpen om de zintuigen van kinderen te stimuleren. Dit kan het gezichtsvermogen, het gehoor, het tastgevoel, de smaak, de geur en het evenwicht zijn. Sensorisch speelgoed kan kinderen helpen om hun zintuigen te ontwikkelen, hun creativiteit te stimuleren en hun emotionele welzijn te verbeteren.

...Lees meer

Sensorisch speelgoed is speelgoed dat speciaal is ontworpen om de zintuigen van kinderen te stimuleren. Dit kan het gezichtsvermogen, het gehoor, het tastgevoel, de smaak, de geur en het evenwicht zijn. Sensorisch speelgoed kan kinderen helpen om hun zintuigen te ontwikkelen, hun creativiteit te stimuleren en hun emotionele welzijn te verbeteren.

...Lees meer
86 ProductenPagina 1 van 4

Soorten sensorisch speelgoed

Er zijn veel verschillende soorten sensorisch speelgoed verkrijgbaar. Enkele populaire soorten zijn onder meer:

  • Sensorische ballen zijn zachte ballen die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren, texturen en maten. Ze kunnen worden gebruikt om de grove en fijne motoriek, het tastgevoel en de creativiteit te ontwikkelen.
  • Sensorische vloertegels zijn zachte, getextureerde tegels die kunnen worden gebruikt om een parcours, een speelplek of een kunstwerk te creëren. Ze kunnen worden gebruikt om de grove en fijne motoriek, het tastgevoel, de visuele waarneming en de creativiteit te ontwikkelen.
  • Sensorische flessen zijn flessen die gevuld zijn met verschillende materialen, zoals rijst, zand of water. Ze kunnen worden gebruikt om het tastgevoel, het gehoor en de creativiteit te ontwikkelen.
  • Tangles, twiddles en crawlerz zijn vingerbewegingsspeeltjes die kunnen worden gebruikt om stress en angst te verminderen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan vormen en texturen. Crawlerz zijn zachte, getextureerde wezens die kunnen worden gebruikt om het tastgevoel en de creativiteit te ontwikkelen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en maten.
  • Zacht speelgoed is speelgoed dat gemaakt is van zachte materialen, zoals stof, pluche of fleece. Het kan worden gebruikt om het tastgevoel, de creativiteit en het emotionele welzijn te ontwikkelen.

Voordelen van sensorisch speelgoed

Sensorisch speelgoed biedt een aantal voordelen voor kinderen, waaronder:

  • Zintuiglijke ontwikkeling. Sensorisch speelgoed helpt kinderen om hun zintuigen te ontwikkelen, zoals hun gezichtsvermogen, gehoor, tastgevoel, smaak, geur en evenwicht.
  • Creativiteit. Sensorisch speelgoed kan de creativiteit van kinderen stimuleren. Kinderen kunnen hun eigen verhalen en fantasieën creëren met sensorisch speelgoed.
  • Emotioneel welzijn. Sensorisch speelgoed kan het emotionele welzijn van kinderen verbeteren. Het kan helpen om stress, angst en onrust te verminderen.

Sensorisch speelgoed merken

Er zijn veel verschillende merken die sensorisch speelgoed verkopen. Edushape biedt een breed scala aan sensorisch speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Lalaboom maakt sensorisch speelgoed dat speciaal is ontworpen voor kinderen met autisme en andere ontwikkelingsstoornissen. Little L maakt sensorisch speelgoed dat gemaakt is van natuurlijke materialen, zoals hout en wol. Ludi maakt sensorisch speelgoed dat educatieve elementen bevat. Petit Boum maakt sensorisch speelgoed dat speciaal is ontworpen voor baby's en peuters. Tangle en Twiddle maken sensorische vingerbewegingsspeeltjes die kunnen helpen om stress en angst te verminderen.

Sensorisch speelgoed voor alle leeftijden

Sensorisch speelgoed is geweldig voor baby's en peuters, omdat het hen helpt om hun zintuigen te ontwikkelen en hun leerproces te ondersteunen. Baby's zijn nog volop aan het ontdekken en leren over de wereld om hen heen. Sensorisch speelgoed kan hen daarbij helpen door hun zintuigen te stimuleren. Peuters zijn nog steeds bezig om hun zintuigen te ontwikkelen, maar ze beginnen nu ook meer te leren over de wereld om hen heen. Sensorisch speelgoed kan hen hierbij helpen door hun zintuigen te stimuleren en hun leerproces te ondersteunen.

Sensorisch speelgoed kopen bij Educatief Speelgoed

Dus, ben je klaar om de wereld van sensorisch spelen te ontdekken? Sensorisch speelgoed is de perfecte start voor een zintuiglijk avontuur. En het beste? Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis! Bestel vandaag nog en begin morgen al aan je sensorische reis!

Meer weten? Lees dan onze blog wat is sensorisch speelgoed?