Sensorische vloertegels

Sensorische vloertegels zijn een geweldige manier om de zintuigen van kinderen te stimuleren en hun ontwikkeling te ondersteunen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en vormen, waardoor er voor elk kind iets is.

...Lees meer

Sensorische vloertegels zijn een geweldige manier om de zintuigen van kinderen te stimuleren en hun ontwikkeling te ondersteunen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en vormen, waardoor er voor elk kind iets is.

...Lees meer
Filters
9 ProductenPagina 1 van 1

Voordelen van sensorische vloertegels

Sensorisch speelgoed bied een aantal voordelen voor kinderen, waaronder:

 • Zintuiglijke ontwikkeling. Sensorische vloertegels kunnen kinderen helpen om hun zintuigen te ontwikkelen, zoals hun gezichtsvermogen, gehoor, tastgevoel, smaak, geur en evenwicht. Door met sensorische vloertegels te spelen, leren kinderen om verschillende texturen, kleuren en geluiden te onderscheiden.
 • Creativiteit. Sensorische vloertegels kunnen de creativiteit van kinderen stimuleren. Kinderen kunnen hun eigen verhalen en fantasieën creëren met sensorische vloertegels. Ze kunnen bijvoorbeeld een huis bouwen of een dier maken.
 • Stressvermindering. Sensorische vloertegels kunnen helpen om stress en angst te verminderen. Het lopen, springen of rollen over sensorische vloertegels kan een ontspannend effect hebben.

Sensorische tegels voor alle leeftijden

Sensorische vloertegels zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van baby's tot peuters en zelfs volwassenen. De geschikte leeftijd voor het gebruik van sensorische vloertegels hangt af van het type tegel en de ontwikkelingsfase van je kind.

Sensorische vloertegels van Ludi

Sensorische vloertegels van Ludi zijn een geweldige manier om de zintuigen van kinderen te stimuleren en hun ontwikkeling te ondersteunen. Ze zijn gemaakt van zacht, duurzaam materiaal en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en texturen. Ludi sensorische vloertegels zijn perfect voor kinderen van alle leeftijden. Ze kunnen worden gebruikt om kinderen te helpen met hun grove en fijne motoriek, hun tastgevoel, hun visuele waarneming en hun creativiteit. De vloertegels zijn verkrijgbaar in verschillende sets, zodat u kunt kiezen welke het beste bij de behoeften van uw kind past. Sommige sets zijn ontworpen om een parcours te creëren, terwijl andere sets meer creatieve mogelijkheden bieden.

Tips voor het kiezen van sensorische tegels

Bij het kiezen van sensorische vloertegels is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind. Het speelgoed moet ook veilig en geschikt zijn voor het kind. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van sensorische vloertegels:

 • Kies tegels die passen bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind. Baby's en peuters hebben bijvoorbeeld behoefte aan tegels die zacht en comfortabel zijn.
 • Zorg ervoor dat de tegels veilig zijn en geen kleine onderdelen bevatten die ingeslikt kunnen worden.
 • Kies tegels die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen.
 • Overweeg de interesses van het kind. Sommige kinderen houden van felle kleuren, terwijl anderen liever kiezen voor meer neutrale kleuren.

Sensorische vloertegels kopen

Sensorische vloertegels zijn een geweldige manier om kinderen bezig te houden en te helpen bij hun ontwikkeling. Ze zijn een waardevolle aanvulling op elke speelkamer of kinderspeelruimte. Sensorische vloertegels zijn online verkrijgbaar bij Educatief Speelgoed. Naast sensorische vloertegels biedt educatief speelgoed tegenwoordig nog veel meer op het gebied van sensorisch speelgoed, denk bijvoorbeeld aan sensorische ballen, sensorische flessen en zacht speelgoed. Zo kan je kind op een speelse manier de wereld om zich heen ontdekken en zijn zintuigen ontwikkelen.

Creatieve ideeën voor sensorische tegels

Sensorische vloertegels kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Hier zijn enkele creatieve ideeën:

 • Maak een parcours of een speelplek voor kinderen. Zet de tegels in verschillende vormen en maten neer om een parcours te creëren dat kinderen uitdaagt om te klimmen, springen en overheen te lopen.
 • Maak een kunstwerk. Laat kinderen de tegels gebruiken om hun eigen kunstwerken te maken. Ze kunnen bijvoorbeeld een huis, een dier of een landschap maken.
 • Gebruik ze voor therapeutische doeleinden. Sensorische vloertegels kunnen worden gebruikt om kinderen met autisme of andere ontwikkelingsstoornissen te helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen om stress te verminderen en de concentratie te verbeteren.
 • Sensorische vloertegels zijn een veelzijdige en leuke manier om kinderen bezig te houden en te helpen bij hun ontwikkeling. Ze zijn een geweldige toevoeging aan elke speelkamer of kinderspeelruimte.

Meer weten? Lees dan onze blog wat is sensorisch speelgoed?