Montessori speelgoed

Montessori speelgoed is leerzaam en leuk voor alle leeftijden. Ontdek hier ons ruime assortiment Montessori speelgoed en vind de perfecte manier om jouw kinderen te laten leren en ontwikkelen!

...Lees meer

Montessori speelgoed is leerzaam en leuk voor alle leeftijden. Ontdek hier ons ruime assortiment Montessori speelgoed en vind de perfecte manier om jouw kinderen te laten leren en ontwikkelen!

...Lees meer
Filters
189 ProductenPagina 1 van 8

Wat is Montessori speelgoed?

Montessori speelgoed is speelgoed dat is ontworpen om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling op een manier die aansluit bij de Montessori-filosofie. Deze filosofie stelt dat kinderen van nature nieuwsgierig zijn en van nature leren door te doen. Montessori speelgoed is daarom ontworpen om kinderen aan te moedigen om zelfstandig te spelen en te experimenteren.

Montessori speelgoed heeft vaak de volgende kenmerken:

 • Het is realistisch. Montessori speelgoed is vaak ontworpen om de echte wereld weer te geven. Dit helpt kinderen om een beter begrip te krijgen van de wereld om hen heen.
 • Het is open-ended. Montessori speelgoed heeft geen vaste regels of doelen. Kinderen kunnen er op hun eigen manier mee spelen en ontdekken.
 • Het is gemaakt van natuurlijke materialen. Montessori speelgoed is vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, stof en papier. Deze materialen zijn veilig en stimuleren de zintuigen.

Enkele voorbeelden van Montessori speelgoed zijn puzzels, spellen, bouwspeelgoed en muziekinstrumenten.

Voordelen van Montessori speelgoed

Montessori speelgoed biedt verschillende voordelen voor kinderen, waaronder:

 • Ontwikkeling van motorische vaardigheden. Montessori speelgoed kan kinderen helpen bij de ontwikkeling van hun fijne motoriek, zoals het gebruik van hun handen en vingers, en hun grove motoriek, zoals het bewegen van hun lichaam.
 • Ontwikkeling van cognitieve vaardigheden. Montessori speelgoed kan kinderen helpen bij de ontwikkeling van hun cognitieve vaardigheden, zoals probleemoplossend vermogen, logisch denken en concentratie.
 • Ontwikkeling van sociale vaardigheden. Montessori speelgoed kan kinderen helpen bij de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden, zoals samenwerken, delen en omgaan met conflicten. 
 • Ontwikkeling van creativiteit. Montessori speelgoed kan kinderen helpen bij de ontwikkeling van hun creativiteit.
 • Vergroting van zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Montessori speelgoed kan kinderen helpen om hun zelfvertrouwen en onafhankelijkheid te vergroten. Dit komt omdat Montessori speelgoed is ontworpen om kinderen aan te moedigen om zelfstandig te spelen en te experimenteren. Kinderen die Montessori speelgoed gebruiken, leren om op hun eigen manier problemen op te lossen en taken uit te voeren. Dit helpt hen om een gevoel van autonomie en competentie te ontwikkelen.

Over het algemeen kan Montessori speelgoed een waardevol hulpmiddel zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Het kan kinderen helpen om op een leuke en leerzame manier te groeien en te leren.

Soorten Montessori speelgoed

Montessori speelgoed is verkrijgbaar in een breed scala aan soorten, elk ontworpen om een ​​specifiek ontwikkelingsgebied te stimuleren. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten Montessori speelgoed:

 • Sensorisch speelgoed helpt kinderen om hun zintuigen te stimuleren. Dit soort speelgoed kan bestaan ​​uit materialen zoals zand, water, klei, muziekinstrumenten en natuurlijke voorwerpen. Sensorisch speelgoed helpt kinderen om hun tastzin, reukzin, smaakzin, gehoorzin en gezichtsvermogen te ontwikkelen.
 • Fijne motoriek speelgoed helpt kinderen om hun fijne motoriek te ontwikkelen, zoals het gebruik van hun handen en vingers. Dit soort speelgoed kan bestaan ​​uit materialen zoals puzzels, stapelstenen, kralen en vingerschilders. Fijne motoriek speelgoed helpt kinderen om hun hand-oogcoördinatie, pincetgreep en schrijfvaardigheid te ontwikkelen.
 • Grove motoriek speelgoed helpt kinderen om hun grove motoriek te ontwikkelen, zoals het bewegen van hun lichaam. Dit soort speelgoed kan bestaan ​​uit materialen zoals ballen, duw- en trekspeelgoed, klimtoestellen en fietsen. Grove motoriek speelgoed helpt kinderen om hun evenwicht, coördinatie en kracht te ontwikkelen.
 • Cognitief speelgoed helpt kinderen om hun cognitieve vaardigheden te ontwikkelen, zoals probleemoplossend vermogen, logisch denken en concentratie. Dit soort speelgoed kan bestaan ​​uit materialen zoals sorteerspellen, puzzels, raadsels en rollenspellen. Cognitief speelgoed helpt kinderen om hun denkvermogen, taalvaardigheid en probleemoplossend vermogen te ontwikkelen.
 • Creatief speelgoed helpt kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen. Dit soort speelgoed kan bestaan ​​uit materialen zoals kunst- en knutselmateriaal, muziekinstrumenten en speelgoed dat kinderen aanmoedigt om te fantaseren. Creatief speelgoed helpt kinderen om hun expressie, probleemoplossend vermogen en zelfexpressie te ontwikkelen.

Montessori speelgoed voor alle leeftijden

Montessori speelgoed is geschikt voor alle leeftijden, van baby's tot tieners. Dit speelgoed is ontworpen om kinderen aan te moedigen om te leren en te groeien op een manier die aansluit bij hun ontwikkelingsfase. Voor baby's is Montessori speelgoed ontworpen om hun zintuigen te stimuleren en hun motoriek te ontwikkelen. Voorbeelden van Montessori speelgoed voor baby's zijn rammelaars en stoffen babyboekjes. Voor peuters is Montessori speelgoed ontworpen om hun cognitieve vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen. Voorbeelden van Montessori speelgoed voor peuters zijn kunst- en knutselmateriaal. Voor kleuters is Montessori speelgoed ontworpen om hun zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen te ontwikkelen. Voorbeelden van Montessori speelgoed voor kleuters zijn rekenspelletjes, woordspelletjes en taalspelletjes. Voor schoolkinderen is Montessori speelgoed ontworpen om hun academische vaardigheden en interesses te ontwikkelen. Voorbeelden van Montessori speelgoed voor schoolkinderen zijn experimenten en technisch speelgoed. Voor tieners is Montessori speelgoed ontworpen om hun onafhankelijkheid en zelfvertrouwen te vergroten. Voorbeelden van Montessori speelgoed voor tieners zijn raadsels en rollenspellen.

Tips voor het kiezen van Montessori speelgoed

 • Kies speelgoed dat is ontworpen voor de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Montessori speelgoed is ontworpen om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling op een manier die aansluit bij hun ontwikkelingsfase. Het is belangrijk om speelgoed te kiezen dat uitdagend genoeg is voor jouw kind, maar niet te moeilijk.
 • Kies speelgoed dat is gemaakt van veilige, natuurlijke materialen. Montessori speelgoed is vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, stof en papier. Deze materialen zijn veilig voor kinderen en stimuleren hun zintuigen.
 • Kies speelgoed dat uitnodigt tot ontdekking en zelfontplooiing. Montessori speelgoed is ontworpen om kinderen aan te moedigen om zelfstandig te spelen en te ontdekken. Het is belangrijk om speelgoed te kiezen dat kinderen uitdaagt om na te denken en te experimenteren.

Montessori speelgoed kopen

Educatief Speelgoed heeft een ruim assortiment Montessori speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Onze klantenservice is vriendelijk en behulpzaam. Je kan ons bereiken via e-mail of telefoon. Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste Montessori speelgoed voor je kind. Bij een bestelling van meer dan €39 is de verzending gratis (binnen Nederland). Je kunt je bestelling ook gratis retourneren als je niet tevreden bent. Als je voor 21:00 bestelt, dan leveren wij je bestelling de volgende dag nog! Dus ben je op zoek naar Montessori speelgoed? Kijk dan eens op onze website. Je vindt er zeker iets dat je kind leuk vindt.

Meer weten? Lees dan onze blog wat is Montessori speelgoed?