Sensorische ballen

Een sensorische bal is een sensorisch speelgoed dat speciaal is ontworpen om de zintuigen van kinderen te stimuleren. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en groottes. Sensorische ballen kunnen worden gebruikt om de grove en fijne motoriek, het tastgevoel, het gezichtsvermogen en de creativiteit te ontwikkelen.

...Lees meer

Een sensorische bal is een sensorisch speelgoed dat speciaal is ontworpen om de zintuigen van kinderen te stimuleren. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en groottes. Sensorische ballen kunnen worden gebruikt om de grove en fijne motoriek, het tastgevoel, het gezichtsvermogen en de creativiteit te ontwikkelen.

...Lees meer
Filters
16 ProductenPagina 1 van 1

Voordelen van sensorische ballen

Sensorische ballen bieden een aantal voordelen voor kinderen, waaronder:

 • Zintuiglijke ontwikkeling. Sensorische ballen kunnen kinderen helpen om hun zintuigen te ontwikkelen, zoals hun gezichtsvermogen, gehoor, tastgevoel, smaak, geur en evenwicht. Door met sensorische ballen te spelen, leren kinderen om verschillende texturen, kleuren en geluiden te onderscheiden.
 • Creativiteit. Sensorische ballen kunnen de creativiteit van kinderen stimuleren. Kinderen kunnen hun eigen verhalen en fantasieën creëren met sensorische ballen. Ze kunnen bijvoorbeeld een bal gebruiken om een huis te bouwen of een dier te maken.
 • Stressvermindering. Sensorische ballen kunnen helpen om stress en angst te verminderen. Het rollen of kneden van een sensorische bal kan een ontspannend effect hebben.

Sensorische ballen voor alle leeftijden

Sensorische ballen zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van baby's tot peuters en zelfs volwassenen. De geschikte leeftijd voor het gebruik van sensorische ballen hangt af van het type bal en de ontwikkelingsfase van je kind.

Sensorische ballen van verschillende merken

Er zijn veel verschillende merken van sensorische ballen op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. Hieronder belichten we een aantal populaire merken:

 • Edushape: Dit Amerikaanse merk biedt een breed scala aan sensorische ballen aan, van zachte, squishy ballen tot ballen met noppen en bellen. Edushape's ballen zijn perfect voor baby's en peuters die hun zintuigen op een speelse manier willen ontwikkelen.
 • Lalaboom: Dit Nederlandse merk richt zich op sensorisch speelgoed voor kinderen met autisme en andere ontwikkelingsstoornissen. Lalaboom's ballen zijn gemaakt van zachte, duurzame materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. Ze zijn perfect voor kinderen die zintuiglijke overbelasting ervaren.
 • Little L: Dit Britse merk staat bekend om zijn natuurlijk speelgoed. Ze gebruiken natuurlijke materialen zoals rubber en kurk om prachtige en duurzame sensorische ballen te maken. Little L's ballen zijn perfect voor kinderen die op een natuurlijke manier met de wereld om hen heen willen communiceren.
 • Ludi: Dit Franse merk staat bekend om zijn kleurrijke en educatieve sensorisch speelgoed. Ze bieden een breed scala aan ballen aan, variërend van eenvoudige speelballen tot ballen met activiteiten en spelletjes. Ludi's ballen zijn perfect voor kinderen die op een leuke en leerzame manier met sensorisch speelgoed willen spelen.

Tips voor het kiezen van sensorische ballen

Bij het kiezen van sensorische ballen is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind. Het speelgoed moet ook veilig en geschikt zijn voor het kind. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van sensorische ballen:

 • Kies ballen die passen bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind. Baby's en peuters hebben bijvoorbeeld behoefte aan kleinere ballen die makkelijk te grijpen zijn.
 • Zorg ervoor dat de ballen veilig zijn en geen kleine onderdelen bevatten die ingeslikt kunnen worden.
 • Kies ballen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen.
 • Overweeg de interesses van het kind. Sommige kinderen houden van felle kleuren, terwijl anderen liever kiezen voor meer neutrale kleuren.

Sensorische bal kopen

Sensorische ballen zijn online verkrijgbaar bij Educatief Speelgoed. Naast sensorische ballen biedt educatief speelgoed tegenwoordig nog veel meer op het gebied van sensorisch speelgoed, denk bijvoorbeeld aan sensorische vloertegels, sensorische flessen en zacht speelgoed. Zo kan je kind op een speelse manier de wereld om zich heen ontdekken en zijn zintuigen ontwikkelen.

Meer weten over sensorisch speelgoed? Lees dan onze blog wat is sensorisch speelgoed?