Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
Badspeelgoed opbergen, hoe doe je dat?

Badspeelgoed opbergen, hoe doe je dat?

0 reactie minuten lezen
Badspeelgoed is erg geliefd bij kinderen en vooral bij jonge kinderen. Lekker in bad zitten poelieën, badderen en spelen met speelgoed terwijl je schoon wordt. Een win-win situatie!!

Inleiding

Badspeelgoed is erg geliefd speelgoed vooral bij jonge kinderen. Je kindje zit fijn te spelen terwijl hij/zij schoon wordt. Als je alles verzamelt in een mandje waar geen water uit kan stromen, dan is dat niet heel hygiënisch. Er kan dan schimmel ontstaan! 

Waarom is het belangrijk om badspeelgoed op te bergen?

Het is belangrijk om badspeelgoed goed schoon en droog op te bergen. Als het speelgoed niet goed schoon en vooral goed droog is kan er schimmel ontstaan. Doordat er vaak een klein laagje water achterblijft waarin zeepresten, olieresten of huidschilfers zitten kan er schimmelvorming ontstaan en dit is niet goed voor de gezondheid van je kindje. Laat het badspeelgoed niet slingeren in de badkamer maar spoel het na de badbeurt goed af en laat het goed drogen. 

Tips voor het opbergen van badspeelgoed

  • Haal na de badbeurt al het speelgoed uit het water, spoel het goed af, spuit de spuitfiguurtjes goed leeg en laat ze op een droge plek, goed drogen.
  • Schaf netjes aan die je op kunt hangen om het speelgoed in op te bergen, of bakjes met gaatjes onderin zodat er geen laagje water blijft staan.
  • Je kan de speeltjes ook in de wasmachine schoonmaken. Stop ze in een waszakje of kussensloop en laat de machine maar draaien. Ook daarna weer goed laten drogen. 

Conclusie

Het is dus best belangrijk om je badspeelgoed goed op te bergen. Schoon en droog. Vertrouw je het speelgoed niet meer of twijfel je...gooi het dan weg.

Neem geen enkel risico!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »