Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
Zandbak schoonhouden? Zo doe je dat!

Zandbak schoonhouden? Zo doe je dat!

0 reactie minuten lezen
Lekker spelen in de zandbak is niet alleen leuk. Wanneer je kind lekker aan het graven is leren ze ook nog eens veel. Tekenen en bouwen in het zand is goed voor de creativiteit en de fijne motoriek. Daarnaast zijn de kinderen ook buiten aan het spelen wat natuurlijk gezond is. U wilt natuurlijk niet dat uw kind in een vieze zandbak speelt. Dit is niet alleen onhygiënisch maar verreist ook extra schoonmaak werk. Daarnaast kan uw kind wormpjes krijgen en dit moet natuurlijk voorkomen worden. Om deze rede geven we in dit blog verschillende tips hoe de zandbak van uw kind kan worden schoon gehouden.

Zorg voor geen vuil naar de zandbak

Voorkomen is gemakkelijker dan genezen gaat ook hier op. Wanneer u ervoor zorgt dat er geen vuil naar de zandbak gaat, dan zal deze ook een heel stuk minder snel vies worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het brengen van eten en drinken naar de zandbak. Het is natuurlijk lekker makkelijk en ook leuk voor uw kind om in de zandbak te eten, maar meestal gaat dit niet zonder knoeien. Zit uw kind niet in de zandbak? Dek deze dan af. Op deze manier kan er niet makkelijk vuil in de zandbak komen. Zeker wanneer u honden of katten heeft, zorgt dit ervoor dat deze geen uitwerpselen kan achterlaten in de zandbak. Zo voorkomt u wormpjes bij uw kind.

 

Vervang het zand

Gelukkig is zand niet de duurste grondstof om te kopen. Merk je daarom dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen het zand toch vervuild? Gooi deze dan weg en vervang deze door een schone inhoud. Zo kan uw kind lekker in een schone zandbak spelen en hierin gaat het maken van kastelen en tekeningen vaak ook een heel stuk beter.

 

Houdt de zandbak uit de schaduw

Staat de zandbak in de schaduw? Dan is de kans op teveel vocht in zandbak een stuk hoger. Dit maakt niet alleen het spelen in de zandbak moeilijker, maar hierdoor kan er ook in schimmel in de zandbak ontstaan.  Het liefst heeft u de zandbak voor een gedeelte in de schaduw en een gedeelte in de zon. Op deze manier kan er toch in de schaduw worden gespeeld terwijl het zonnige gedeelte kan zorgen voor de vochtafvoer.

 

Zo kan uw kind schoon blijven spelen in de zandbak

Wanneer je deze tips gebruikt dan kan het haast niet anders dan dat uw kind schoon in de zandbak kan blijven spelen. Wil je dat uw kind het extra leuk heeft in de zandbak? Dan hebben we verschillend leuk speelgoed van Scrunch. Met de verschillende producten wordt spelen in het zand extra leuk. Buiten de zandbak zijn de producten ook leuk om naar het strand mee te nemen. Makkelijk te bestellen bij Educatief speelgoed.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »