Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
Schoonmaken van badspeelgoed, hoe doe je dat?

Schoonmaken van badspeelgoed, hoe doe je dat?

0 reactie minuten lezen
Badspeelgoed is erg geliefd bij kinderen. Je kind zit lekker in bad te spelen en ondertussen wordt hij/zij lekker schoon. Maar hoe maak je het badspeelgoed daarna schoon en hoe zorg je dat het schoon blijft.
Lees in deze blog de tips voor het schoonmaken van badspeelgoed

Waarom is het belangrijk om badspeelgoed schoon te maken?

Als je kindje lekker gebadderd heeft ben je druk bezig met het afdrogen en aankleden. Je ruimt daarna de badkamer op, vist de speeltjes uit het water, want tja, het ligt in schoon water dus vies is het niet! Maar pas op: schijn bedriegt. Er blijft vaak een laagje water achter waar zeep, olie of huidschilfers inzitten en die blijven achter op of in je badspeelgoed. Vooral bij spuitfiguurtjes blijft vaak wat water achter en dit kan schimmelvorming veroorzaken. In de badkamer is het meestal lekker warm dus dit proces kan best snel gaan. Van schimmel kan je kindje ziek raken en ontstoken ogen krijgen.

Hoe vaak moet je badspeelgoed schoonmaken?

Het is raadzaam om je badspeelgoed één keer per maand goed na te kijken en zo nodig goed schoon te maken. Het ligt er aan hoeveel keren het speelgoed wordt gebruikt. Hoe meer het wordt gebruikt, hoe minder je het schoon hoeft te maken. Het badspeelgoed wat niet vaak wordt gebruikt en niet goed is droog gemaakt zal eerder schimmelvorming geven. Wat goed helpt om het badspeelgoed goed te laten drogen zijn netjes die je kunt ophangen, evt met een zuignap aan de tegels. Netjes laten lucht door zodat het speelgoed goed kan drogen. Knijp spuitfiguren goed uit, spoel de speeltjes goed af.

Tips voor het reinigen van badspeelgoed

De meeste badspeelgoedjes kan je schoonmaken met een mild sopje. Spoel ze daarna goed af en laat ze goed drogen. Is het nodig om ze grondig te reinigen dan zijn hier enkele tips:

  • Doe de badspeeltjes in een waszakje en doe ze in de vaatwasser. Laat het badspeelgoed meedraaien in een normaal programma met de andere vaat. Spoel het badspeelgoed daarna goed af met water en laat het goed drogen. 
  • Schaf netjes aan die je op kunt hangen om het speelgoed in op te bergen, of bakjes met gaatjes onderin zodat er geen laagje water blijft staan.
  • Je kan de speeltjes ook in de wasmachine schoonmaken. Stop ze in een waszakje of kussensloop en laat de machine maar draaien. Ook daarna weer goed laten drogen. 

Conclusie

Het is dus best belangrijk om badspeelgoed goed schoon te maken. Je wil immers niet dat je kindje ziek wordt. Wordt het speelgoed na deze tips niet schoon en vertrouw je het niet, gooi het dan weg!

Neem geen enkel risico.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »