Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
Dé 5 speelgoed trends en rages van 2023

Dé 5 speelgoed trends en rages van 2023

0 reactie minuten lezen
Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij. Om deze rede wat ons betreft een mooi moment om alvast de nieuwste trends van 2023 op te sommen. Met de feestdagen voor de deur is het ook geen overbodige luxe om alvast op de hoogte te zijn welk speelgoed helemaal in gaat zijn voor het nieuwe jaar. Benieuwd welk speelgoed dat is? Lees dan ons nieuwe blog.

1. Leesboeken over de ruimte

Een grote (terugkerende) interesse van tegenwoordig is de ruimte. Met de nieuwe James Webb telescoop wordt de interesse in het heelal ook alleen maar groter. Ook veel kinderen gaan om deze rede al vroeg interesse tonen in het heelal. Het nadeel is echter dat dit een vrij lastig onderwerp is. Met een kleurrijk boek met veel plaatsjes zoals Deltas 100 waanzinnige weetjes over de ruimte wordt dit lastige onderwerp al een stuk makkelijker gemaakt. Het boek zit boordevol weetjes en kleurrijke illustraties. Een ontzettend leuk cadeau voor ieder kind die een grote interesse in het heelal toont en hier meer over te weten wilt komen.

 

 

2. Houten speelgoed

Het houten speelgoed is weer terug van weggeweest. De duurzaamheid van het speelgoed en dat deze past bij het huidige design van de woning zijn beide redenen om houten speelgoed in huis te halen. Voor de allerkleinste is houten speelgoed om zijn robuustheid gewild. Zo kunnen kinderen niet snel stikken en gaat het speelgoed niet snel kapot als ze er wat hardhandig mee omgaan. Wilt u echt iets compleet van deze tijd. Dan zit u met de Janod Houten stapelstenen helemaal goed.

 

 

3. Puzzelen blijft leuk

De corona jaren hebben nieuw leven in het puzzelen geblazen. Niet geheel gek want puzzelen is ook een ontzettend leuk tijdverdrijf en goed voor u hersenen. Naast puzzelen is retro speelgoed ook weer helemaal in. Het zal ons daarom niet verbazen als de Magic cubes en Puzzlers weer hun opmars gaan maken in het nieuwe jaar.

 

4. Het extra leerzame speelgoed

Nadat de kinderen twee jaar toch lang thuis moesten blijven, is het geen verrassingen dat sommige kinderen op school een achterstand hebben opgelopen. Om deze rede is het goed te begrijpen dat de interesse in educatief speelgoed hoog is gebleven. Er zijn namelijk genoeg leerzame spellen die net zo leuk zijn om mee te spelen. Neem bijvoorbeeld Squla. De leuke spelletjes zijn een plezier voor ieder kind terwijl ze ook hun achterstand binnen no-time wegwerken.

 

 

5. Lekker bewegen

Een ander nadeel van de coronaperiode was dat bewegen bij veel mensen op een laag pitje stond. We mogen gelukkig allemaal weer sporten en komen weer achter de schermpjes vandaan. Zeker de huidige generatie groeit op met genoeg afleiding om niet van de bank af te hoeven. Gezond is dit natuurlijk niet en om deze rede verwachten we dat het speelgoed waarmee de wereld kan  worden ontdekt ook weer in 2023 populair gaan worden. Een van de opkomende merken op dit gebied is Yvolution. Niet alleen goed voor de motoriek, maar ook gezond 2023 in.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »