Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
Geen zin om te lezen? 3 manieren voor meer leespret..!!

Geen zin om te lezen? 3 manieren voor meer leespret..!!

0 reactie minuten lezen
Wat nu als je kind problemen ervaart en geen plezier heeft in het (voor)lezen? Praatjuf deelt 3 tips.

educatief-speelgoed.com publiceert een blog uit de nieuwsbrief van De Praatjuf, een logopodie praktijk.

Wij vinden lezen erg belangrijk, lezen is weten, lezen is kennis vergaren, lezen is voorbereid zijn op de toekomst.

 

Het begint al in de kleuterklas: kinderen leren dan dat woorden uit letters bestaan en hoe deze letters heten. Ze leren het verschil horen tussen klanken of woorden die op elkaar lijken, welke letters je hoort in een woord en hoe je van letters een woord kunt maken. Maar wat nu als je kind problemen ervaart en geen plezier heeft in het (voor)lezen?

 

 

 

Praatjuf deelt 3 tips:

 

  • Spelenderwijs lezen

Wanneer je kind geen interesse heeft in voorlezen en letters kan je hier al spelenderwijs mee aan de slag gaan. Lopen jullie bijvoorbeeld samen in de supermarkt, vraag je kind wat er op het bord staat. Of maak samen een tekening en schrijf daar een verhaal bij dat je kind zelf mag voorlezen.

 

  • Online media

Er zijn luisterboeken, e-books en andere projecten waar literatuur samen wordt gebracht met online media en die de leesvaardigheid stimuleren. Kinderen hoeven dus niet alleen maar plezier te beleven aan papieren boeken. En kiest je kind liever voor een stripboek of avonturenboek, ook dit zijn boeken.

 

  • Logopedie

Als een kind moeite blijft houden met letters leren, kunnen horen waar een woord mee begint of rijmen dan kan een logopedist iets betekenen. De logopedist doet onderzoek of er een probleem is in de taal en/of spraak. De logopedisten van Praatjuf werken nauw samen met de scholen om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. De therapie wordt altijd op een speelse wijze gegeven.’ Zo wordt leren lezen een leuke ontdekkingsreis voor ieder kind!

 

 

Heeft u twijfels over de taalontwikkeling van uw kind neem gerust contact op voor advies of therapie: www.praatjuf.nl.

educatief-speelgoed heeft een uitgebreid assortiment aan kinderboeken. Enkele merken waar u zeker een keuze uit kan maken zijn Deltas, Maan Roos Vis, Rompompom, Zwijsen...

 

 

 

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »