Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
Back to School

Back to School

0 reactie minuten lezen
Binnenkort gaan de scholen weer beginnen!! Wat kan je doen (als dat nodig is) om je kind voor te bereiden op een heel nieuw schooljaar. De meeste kinderen hebben weer zin om naar school te gaan. Sommige kinderen hebben er moeite mee omdat ze de stof moeilijk vinden of moeite hebben met leren in welke vorm dan ook.

Er is ontzettend veel oefenmateriaal voor kinderen op het gebied van rekenen, taal, lezen, schrijven, spelling, begrijpend lezen, aardrijkskunde, geschiedenis, verkeer enz.... Er is zoveel, je ziet door de bomen het bos niet meer!! Wij geven je enkele TIPS om het juiste oefenmateriaal te vinden en te gebruiken.

Maak je keuze door voor een erkende uitgeverij te gaan, die ook lesmateriaal aan scholen levert en daarmee sowieso aansluit bij de stof van school. Deze uitgeverij weet precies welk oefenmateriaal geschikt is voor welke leeftijd en in welke groep je kind dan zit. Ze gaan uit van het gemiddelde. Zit je kind onder of boven het gemiddelde dan weet je dat als ouders en kan je zelf inschatten of je een niveau hoger of lager aanschaft. In deze blog leggen we de focus op uitgeverij Zwijsen. 

Uitgeverij Zwijsen

Al 175 jaar ontwikkelt Zwijsen lesmethodes en andere educatieve uitgaven voor het basisonderwijs. Ook maken ze leesboeken en leerspellen voor thuis. De producten ondersteunen kinderen bij het ontdekken van de wereld. Al het oefenmateriaal sluit 100% aan bij school.

Zwijsen maakt leuke én leerzame boeken en spellen voor elke jaargroep, op ieder (AVI-) niveau en aansluitend bij onze methoden Schatkist, Veilig leren lezen en Estafette editie 3. Zo is er een doorgaande leerlijn taal & lezen, rekenen en schrijven van peuters tot en met kinderen in groep 8. Voor ieder kind een boek en/of spel op maat! We gaan nu enkele lesmethodes uitlichten

Semsom, Voorbereidend en aanvankelijk rekenen

Spelend en bewegend leren rekenen doe je met Semsom, het leuke grappige aapje! Wil jij de glinstering in de ogen van een kind zien wanneer ze gaan rekenen? Dat kan! Semsom is dé rekenmethode die specifiek is ontwikkeld voor kinderen in groep 1, 2, 3 en 4. Daarmee houd je leerlingen in de onderbouw geboeid en betrokken. Het oefenmateriaal voor thuis bestaat uit verschillende Locoboekjes, het spel: reken en beweeg, een magnetische rekendoos en een reken- en schrijfkoffer. Spelenderwijs leren rekenen en slimmer worden!

Veilig leren lezen

Maar liefst 80% van de kinderen in het basisonderwijs leert lezen met Veilig leren lezen: al jaar en dag dé methode voor aanvankelijk lezen en taal. Omdat leren lezen en leesplezier onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, heeft Zwijsen aanvullend bij de methode educatieve spellen ontwikkeld die precies aansluiten bij de methode. Met de Veilig leren lezen spellen – voor thuis én op school – kunnen kinderen naar hartenlust spelen met letters, woorden en zinnen. Zo worden ze spelenderwijs beter in taal en lezen!

De spellen zijn gemaakt in samenwerking met de makers van Veilig leren lezen en sluiten 100% aan bij de methode. Daarmee zijn ze ideaal voor de beginnende lezers. Veilig leren lezen heeft verschillende Loco boekjes en spellen; een magnetische letterdoos, letterbingo, zinnen maken, domino, memo, letterfeest, letterkwartet

Loco

Loco is een uniek spelsysteem dat bestaat uit een basisdoos en opdrachtenboekjes. Kinderen kunnen dit spel zelf spelen en zelf controleren of ze de opdrachtjes goed hebben gedaan. De Loco spelletjes zijn geschikt om extra mee te oefenen, maar ook gewoon leuk om mee te spelen. Zowel voor thuis als in de klas. Loco bestaat al lang, maar heeft van Zwijsen een volledige opfrisbeurt gekregen, zodat de spellen weer helemaal bij de tijd zijn. Voor elk kind tussen de 2 en 12 jaar is er een passende editie van Loco:

  1. Loco bambino, voor kinderen van 3-5 jaar
  2. Loco mini, voor kinderen van 4-8 jaar
  3. Loco maxi, voor kinderen van 7-12 jaar

Enkele bekende figuurtjes van de loco boekjes, Rompompom, Jules, Uk & Puk, Semsom, Veilig leren lezen, Taaljacht, de Gorgels, Kikker, Woezel & Pip, Nijntje en nog veel meer....

Ik leer lezen met Zwijsen...

Als kinderen leren lezen gaat er een nieuwe wereld voor hen open. Maar leren lezen betekent ook: veel leeskilometers maken. Daarom ontwikkelde Zwijsen in samenwerking met leerkrachten en boekhandels de nieuwe AVI-serie ‘Ik leer lezen met Zwijsen’. Met de boeken in de serie oefenen kinderen zelf met lezen. De serie bestaat uit 18 boeken in totaal, van AVI Start tot en met AVI E4. 

De leesboeken groeien mee met de leesvaardigheid van je kind. De serie bestaat uit verschillende thema's als piraten robots, dansen, detective, dieren, gamen, school, avontuur, humor...voor elk kind wat wils. Bij elk leesboekje zit een werkblad met leuke opdrachtjes over het verhaal. Een fijne manier om te toetsen of kinderen ook begrijpen wat ze hebben gelezen.

Het blijkt wel dat Zwijsen een groot assortiment heeft aan oefenmateriaal. Hun slogan is dan ook "Haal het leukste van school in huis". Wil je nog meer weten over Uitgeverij Zwijsen. Neem dan een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door het grote assortiment. 

In de webshop vind je ook de merken Deltas, Scala en SQula. Dit zijn ook uitgevers die op scholen bekend zijn en het juiste oefenmateriaal leveren.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »