Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
Hoe kan je kinderen leren rekenen?

Hoe kan je kinderen leren rekenen?

0 reactie minuten lezen
In groep 3 gaan kinderen écht leren rekenen. Echter hebben de meeste kinderen daarvoor al interesse in getallen en tellen. Dit wil en mag je stimuleren. Hoe je dat doet?...wij geven enkele tips..!!

Met een dreumes/peuter kun je al samen spelenderwijs bezig zijn met getallen en tellen. Het zijn vaak de dagelijkse simpele dingen waarbij je kan tellen. Hoeveel boterhammen heb je op, hoeveel borden staan er op tafel, hoeveel stoelen staan er aan de tafel, hoeveel eieren zitten er in het doosje, hoeveel appels liggen op de fruitschaal en ga zo maar door...!

Op de kleuterschool begint het iets serieuzer te worden. Ook hier wordt vaak spelenderwijs omgegaan met getallen en tellen. Je kleuter steekt hier altijd wat van op. Door boekjes te lezen en kijken, kleine rekenraadseltjes op te lossen en ook weer door de dagelijkse dingen die er spelen op school en thuis. Hoe oud ben jij, hoeveel gele kralen heb je, pak 3 blauwe rondjes, zet 6 stappen, spring 4 keer en ga zo maar weer door..!!

In Groep 3 begint het serieuze rekenen. Nu gaat een kind sommen maken, we kennen ze allemaal wel: 1+3=4, 2+3=5, 3+3=6. Als je de sommen zo ziet is rekenen best saai. Gelukkig is er heel veel rekenmateriaal te verkrijgen wat op vele scholen wordt gebruikt en waar je thuis ook gebruik van kan maken.

Zwijsen is al jarenlang een bekende op vele scholen. Ze staan bekend om hun befaamde lesmethodes zoals, Rompompom, Semsom, Veilig leren lezen, Loco, Schatkist...

Hun slogan: "Zwijsen voor school en thuis". maken ze ook waar. Vooral voor thuis maakt Zwijsen oefenmateriaal wat 100% aansluit bij school. Spelenderwijs leren kinderen rekenen. Op een leuke speelse manier maken ze spelletjes, opdrachtjes met hun vriendjes van Rompompom, Uk & Puk, Woezel en Pip, Fien & Teun en nog vele anderen. Hierdoor oefenen ze rekenen en worden ze hier steeds slimmer in.

Uitgeverij Deltas beschikt ook over veel oefenmateriaal wat aansluit bij school. Ze hebben speel- en leerblokken voor de leeftijd van 2 jaar tot 6 jaar. Hierin staan allerlei spelletjes waaronder rekenspelletjes en ook hier maak je die spelenderwijs. Wie kent de vriendjes van Paw Patrol niet? Ook deze helpen je graag met rekenspelletjes slimmer te worden in rekenen.

Uitgeverij Zwijsen geeft ook Loco uit. Wie kent Loco niet en is er ook mee opgegroeid. Al ruim 50 jaar is Loco niet meer weg te denken. Het spel met de basisdoos met steentjes en losse opdrachtenboekjes. Leuk om te spelen op school én thuis en zo spelenderwijs te leren over rekenen, taal en lezen, maar ook over landen, verkeer, dieren, vormen, wereldoriëntatie en nog veel meer.

Squla is ook bekend met het leren rekenen op een leuke manier. In onze webshop vind je de volgende spellen; - FlitsQuiz, hier zijn 3 varianten van groep 1 t/3groep 4 en 5 en groep 6 t/m 8 - 4 kaartspellen; spelling, taal, rekenen en aardrijkskunde - het Familiebordspel, een spannend vraag- en antwoordspel voor de hele familie. Squla bevat veel onderwerpen die je kan leren/oefenen waaronder ook rekeken. Het is ook wel leuk om afwisseling te hebben en ook hier geldt weer spelenderwijs leren rekenen.

Scala, ook een bekende van vele scholen. Scala heeft in hun assortiment ook vele rekenspelletjes, ook op een speelse manier. Denk aan verschillende kaartspellen en kwartetten. Met name is het leuk dat je de spelletjes met meerdere kan spelen. Let op...spelen dus weer spelenderwijs leren rekenen.

We hebben nu enkele tips gegeven voor het leren rekenen. Het komt er op neer dat alles spelenderwijs gebeurt. Op deze manier steekt een kind er meer van op dan dat je denkt. Wil je nog meer ideeën of inspiratie? Kijk dan in de webshop bij de categorie: rekenspelletjes en laat je verrassen door het grote aanbod.  

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »