Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
Leukste speelgoed voor jongens 1 jaar

Leukste speelgoed voor jongens 1 jaar

0 reactie minuten lezen
We willen graag een blog over schrijven, aangezien we veel vragen via de mail of telefoon krijgen met de vraag: wat is leuk speelgoed voor meisjes van 1 jaar en jongens van 1 jaar. Veel speelgoed voor 1-jarige is zowel voor jongens als meisjes geschikt. Wij zijn van mening dat er geen typisch jongens of meisjes speelgoed is. Een kind speelt met speelgoed waar hij of zij zich prettig bij voelen. Wat wij wel zien is dat er over het algemeen voor meisjes ander speelgoed gekocht wordt dan voor jongens en andersom ook.

We willen jullie graag enkele Tips geven wat leuk en leerzaam speelgoed is voor jongens en meisjes van 1-jaar.

Voertuigen en auto's 

Voertuigen en auto's in allerlei vormen. Hét speelgoed voor je peuter in welke vorm of welk materiaal dan ook: een tractor, vliegtuig, raceauto, boot, trein, motor, auto noem het maar op. Regelmatig hoor je: toet, toet, vroem, vroem, tjoek, tjoek uit de mond van je kind. Voor de allerkleinsten zijn de voertuigen van Viking Toys erg geschikt. De ronde vormen, geluidloze banden en de oersterke constructie maakt deze voertuigen super populair. Gemaakt van zachte materialen die zowel kinderen als meubels en vloeren beschermen.  Bovendien maken de duurzame materialen het zo goed als onverwoestbaar. Goed voor uren speelplezier in huis, maar ook in de tuin, het zand, water en nog veel meer! We hebben ook houten voertuigen in ons assortiment waar je kind jaren mee kan spelen. Ze zijn van FSC gecertificeerd hout en allen gekleurd met waterverf. Veilig en duurzaam.

Knuffels

Bijna elk kind heeft een lievelingsknuffel die hij of zij al bij de geboorte heeft gekregen. Het is vaak het eerste wat toekomstige ouders kopen en het is een populair kraamcadeautje. Je kind voelt zich veilig met een knuffel, als je kind moe wordt kan hij/zijn lekker knuffelen en als ze verdrietig zijn kan de knuffel troost bieden. Het fijne van de meeste knuffels is, dat ze gewassen mogen worden op 30 graden. Door het vele knuffelen weten we ook dat dat heel fijn is. Wij hebben Dolce en Lilliputiens knuffels in ons assortiment en dat zijn activiteitenknuffels. Dus buiten het knuffelen hebben ze nog vele extra uitdagingen om mee te spelen.

Blokken

Blokken zijn er in allerlei varianten. Het meest bekende zijn de blokkendozen waarvan je torens of bouwwerken kunt maken. Wij hebben veel houten speelgoed waar blokken in zijn verwerkt zoals, een loop/duw wagen met blokken, een trein, een vormenpuzzel, stapeltoren...

Al deze blokken zijn van FSC gecertificeerd hout op basis van waterverf dus veilig en duurzaam. Met blokken spelen ontwikkelt de fijne motoriek, een goede oog-hand coördinatie, de fantasie, het visuele vermogen en de concentratie. Een win-win situatie. Je kind leert spelenderwijs en steekt er ook nog wat van op.

Loopwagens

Rond 1 jaar gaan kinderen (proberen te) lopen. Ze gaan voorzichtig hun eerste stapjes zetten, elk kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Wat een peuter kan helpen om meer steun te hebben bij de eerste stapjes en evenwicht zoeken/bewaren is een loopwagen, duwwagen of poppenwagen. Het leuke is dat deze ook vele activiteiten hebben, zodat je er sowieso mee kan spelen, ook als je nog niet kan lopen. Denk hierbij aan een telraam, schuifpuzzel, spiegeltje, vormpjes, tandwielen enz.... Deze loop/duwwagens zijn van hout en gecertificeerd met het FSC keurmerk, de verf is op waterbasis. Veilig en duurzaam. Neem gezellig je pop mee in de poppenwagen naar opa en oma, je blokken in de duwkar, en je vormpjes in de Lama.

Speeltafels

Houten activiteiten speeltafels zijn uitermate geschikt voor je 1-jarige. Als ze al kunnen staan hebben ze hier erg veel plezier van. Ze zijn op de juiste hoogte van je peuter en bevatten vele activiteiten die je 1-jarige op verschillende vlakken uitdagen. We hebben verschillende thema's activiteitentafels zoals: dino's, de weide, sweet cocoon, forest... Allemaal verschillend van uitstraling, maar met over het algemeen dezelfde activiteiten: een looping, vormpjes, tandwielen, schuifpuzzel enz....Ze zijn allemaal van hout en gecertificeerd met het FSC keurmerk, de verf is op waterbasis. Veilig en duurzaam. Gegarandeerd veel speelplezier.

Op zoek naar jongens speelgoed voor 1 jaar?

Mocht je na het lezen van deze blog nog meer inspiratie nodig hebben, neem dan een kijkje bij de categorie 0-2 jaar en laat je verrassen door het assortiment.

Meer inspiratie voor speelgoed 1 jaar: Speelgoed voor in het vliegtuig 1 jaar | 5x het leukste speelgoed voor 1-jarige | 5 keer speelgoed voor in de auto 1 jaar | Leukste speelgoed voor meiden 1 jaar

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »