Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
5 keer speelgoed voor in de auto 1 jaar

5 keer speelgoed voor in de auto 1 jaar

0 reactie minuten lezen
Als kinderen 1 jaar zijn dan worden de interesses groter en wordt het stil zitten in een autostoeltje steeds meer een uitdaging voor kind en ouders. Vooral bij lange autoritten is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Wij geven graag enkele speelgoed TIPS.

Met auto's spelen in de auto

Het meest meegenomen speelgoed in de auto is waarschijnlijk een speelgoedauto in welke vorm dan ook. Een autootje, een vliegtuig, tractor, kiepwagen, vrachtwagen...noem het maar op. Toet,toet, vroem, vroem, vieuwwwww....deze geluidjes komen elke ouder bekend voor. Heeft je kind een favoriete auto dan zal deze altijd mee gaan op een autoreis. In ons assortiment hebben we 100% gerecyclede voertuigen van Viking Toys. Veilig, zacht, oersterk, duurzaam, ecologisch...hier worden ouders weer erg blij van. Ook hebben we varianten van suikerriet en gerecycled materiaal zodat we milieubewust bezig zijn. De kinderen blij en ouders blij.

Lezen of leren met boekjes

Kijk- en zoekboekjes zijn erg geschikt voor een autoreis. Er zijn stoffen boekjes met lus die je ergens aan vast kan maken, gordels zodat deze niet kunnen vallen. Er is veel te zien in een stoffen boekje. Er zitten dieren of voorwerpen verstopt achter verschillende doekjes, lapjes, er is genoeg te ontdekken. Het voordeel is ook dat na de autorit de boekjes in de was kunnen en schoon weer mee kunnen voor de volgende autorit. In de kartonnen kijk- en zoekboekjes met prachtige afbeeldingen die kinderen erg aanspreken is van alles te ontdekken en te zien zodat je kind zich niet hoeft te vervelen. Ook een erg leuke bezigheid om samen te doen...kan jij de bal vinden?

Een zachte knuffel

De meeste kinderen hebben een vaste knuffel die ze op 1-jarige leeftijd graag overal mee naar toe nemen. De knuffel biedt veiligheid, troost, plezier voor je kind. Is je kind moe tijdens het autorijden dan kan hij samen met zijn knuffel een lekker dutje doen. We hebben leuke activiteitenknuffels van Dolce en Lilliputiens in ons assortiment. Hiermee kan je kind heerlijk knuffelen maar zich ook een tijdje prima vermaken met de activiteiten van de knuffel. Een win-win situatie.

Gezamenlijk spelen met reisspelletjes

Bijna alle reisspelletjes kan je samen spelen. Met ouders, broertjes of zusjes, opa en oma. Dit kan heel eenvoudig zijn...kijk wat zie je daar, zie jij ook de koeien, de molen, de vrachtwagen... Lees samen een boekje, je kan voorlezen of je kijkt samen in een zoekboekje...waar is de bal, waar is het vliegtuig.... Met de magneetspellen kun je ook makkelijk samen spelen. Om de beurt een staafje of bal aan elkaar plakken. Neem muziekinstrumentjes mee en maak alleen of samen muziek met een xylofoon, regenkoker, maracas of met een muziektafel. Met enige fantasie zijn hier genoeg spelletjes voor te bedenken.

Magneetspelletjes

Magneetspelletjes zijn uitermate geschikt voor een autoreis. Het gevaar loert als je kind iets laat vallen en je wil het oprapen. Niet doen! Magneet speelgoed zoals SmartMax blijft plakken aan elkaar en trekt bijna vanzelf naar elkaar toe. De kans dat hiervan iets valt is kleiner. De staven en rondjes bieden de basis en deze kan je heel leuk uitbreiden met poppetjes, dieren, autootjes enz die allemaal magnetisch zijn. Ideaal voor een korte of lange autorit.

Heb je na het lezen van deze blog iets leuks gevonden voor je kind...toppie!! Zo niet, neem dan een kijkje in de webshop bij de leeftijdscategorie 0-2 jaar en laat je verrassen door het assortiment. Er zit vast iets leuks en leerzaams bij voor jouw kind/peuter waar je de autorit aangenaam mee doorkomt. 

Meer inspiratie voor speelgoed 1 jaar: Speelgoed voor in het vliegtuig 1 jaar | 5x het leukste speelgoed voor 1-jarige | Leukste speelgoed voor meiden 1 jaar | Leukste speelgoed voor jongens 1 jaar

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »