Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
5x het leukste speelgoed voor 1-jarige

5x het leukste speelgoed voor 1-jarige

0 reactie minuten lezen
Vind je het moeilijk om speelgoed voor de allerkleinsten te vinden. Wat vinden peuters leuk, waar speelt een peuter graag mee, kan ik het lopen stimuleren, kan ik het alleen spelen stimuleren?? Veel ouders zitten met deze vragen, je bent écht niet de enige.

Het is natuurlijk ook afhankelijk van je peuter, elk kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo, dat is allemaal prima, het is aan de ouders om in te schatten waar je 1-jarige aan toe is. 

Wij willen graag enkele Tips geven voor het leukste speelgoed voor 1-jarige.

Buiten speelgoed

Met mooi weer zijn de peuters het liefste buiten. Het is ook fijn om buiten te zijn, heerlijk in de frisse lucht. Als je op jonge leeftijd met kinderen buiten speelt zullen ze dit ook veel liever doen dan binnen zitten met een ipad of voor de tv. Maak het wel interessant buiten. Met zand en waterspeelgoed zit je met mooi weer altijd goed. Wie herkent niet van vroeger de zandkastelen die je zelf bouwde!! Loopwagens, trekfiguren, duwwagens, kinderwagens, blokkenwagen...het zijn allemaal leuke uitdagingen voor de kleinsten om buiten mee te spelen.

Kijkboekjes

Lezen is weten, lezen is kennis vergaren en daar kan een kind niet vroeg genoeg mee beginnen. De eerste boekjes voor de allerkleinsten zijn kijkboekjes, ontdekboekjes, zoekboeken... Samen met je kind een rustmomentje pakken zodat je samen een boekje kan lezen. Waar is de bal, waar is het vliegtuig, waar is de kip verstopt, kijk eens achter het vakje, draai eens aan het plaatje en ga zo maar door. Peuters zijn nieuwsgierig en willen graag van alles leren. Zo ontstaan de ook de eerste woordjes. Je hebt even een fijn momentje met je peuter en je peuter komt tot rust en "leert" spelenderwijs.

Loop- en poppenwagens

Rond 1 jaar gaan kinderen (proberen te) lopen. Ze gaan voorzichtig hun eerste stapjes zetten, elk kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Wat een peuter kan helpen om meer steun te hebben bij de eerste stapjes en evenwicht zoeken/bewaren is een loopwagen, duwwagen of poppenwagen. Het leuke is dat deze ook vele activiteiten hebben zodat je er sowieso mee kan spelen, ook als je nog niet kan lopen. Denk hierbij aan een telraam, schuifpuzzel, spiegeltje, vormpjes, tandwielen enz.... Deze loop/duwwagens zijn van hout en gecertificeerd met het FSC keurmerk, de verf is op waterbasis. Veilig en duurzaam. Neem gezellig je pop mee in de poppenwagen naar opa en oma, je blokken in de duwkar, en je vormpjes in de Lama.

Activiteiten tafels

Houten activiteiten speeltafels zijn uitermate geschikt voor je 1-jarige. Als ze al kunnen staan hebben ze hier erg veel plezier van. Ze zijn op de juiste hoogte van je peuter en bevatten vele activiteiten die je 1-jarige op verschillende vlakken uitdagen. We hebben verschillende thema's activiteitentafels zoals: dino's, de weide, sweet cocoon, forest...Allemaal verschillend van uitstraling, maar met over het algemeen dezelfde activiteiten: een looping, vormpjes, tandwielen, schuifpuzzel enz....Ze zijn allemaal van hout en gecertificeerd met het FSC keurmerk, de verf is op waterbasis. Veilig en duurzaam. Gegarandeerd veel speelplezier.

Houten speelgoed

Ons gehele assortiment bestaat grotendeels ook uit houten speelgoed. Enkele bekende merken zijn Janod, Tender Leaf en Lilliputiens. Deze merken gebruiken gecertificeerd hout met het FSC keurmerk en gebruiken verf op basis van water. Veilig en duurzaam. Vele artikelen gaan generaties mee, denk hierbij aan een houten garage, poppenhuis, theeserviesje.... Misschien heb je er zelf wel mee gespeeld en kan nu je peuter ermee spelen. Neem maar eens een kijkje bij het houten speelgoed voor de leeftijd van 0-2 jaar en laat je verrassen door het assortiment. Je kleintje kan vaak al meer dan dat jij denkt.

Bekijk als ons speelgoed voor 1-jarige

Heb je leuke ideeën opgedaan in deze blog? Fijn..!! Wil je nog meer inspiratie, ideeën of tips opdoen, neem dan een kijkje in de webshop. Zeker weten dat er iets leuks, leerzaams tussen zit voor je 1-jarige. Of dit nu buitenspeelgoed of educatief speelgoed is!

Meer inspiratie voor speelgoed 1 jaar: Speelgoed voor in het vliegtuig 1 jaar | 5 keer speelgoed voor in de auto 1 jaar | Leukste speelgoed voor meiden 1 jaar | Leukste speelgoed voor jongens 1 jaar

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »