Klantenservice 013-8228750
Gratis verzending vanaf €39 (NL)
Gratis retourneren
Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis!
9.2 tm-kiyoh
Leukste speelgoed voor meiden 1 jaar

Leukste speelgoed voor meiden 1 jaar

0 reactie minuten lezen
We willen graag een blog over schrijven, aangezien we veel vragen via de mail of telefoon krijgen met de vraag: wat is leuk speelgoed voor meisjes van 1 jaar en jongens van 1 jaar. Veel speelgoed voor 1-jarige is zowel voor jongens als meisjes geschikt. Wij zijn van mening dat er geen typisch jongens of meisjes speelgoed is. Een kind speelt met speelgoed waar hij of zij zich prettig bij voelen. Wat wij wel zien is dat er over het algemeen voor meisjes ander speelgoed gekocht wordt dan voor jongens en andersom ook.

Graag willen we enkele Tips geven wat geschikt, leuk en leerzaam speelgoed is voor jongens en meisjes van 1 jaar.

Educatieve kralen

Grote kralen zijn uitermate geschikt voor je 1-jarige peuter. Door de grootte zijn ze makkelijk vast te pakken voor de kleine handjes en goed te hanteren. Er zijn sensorische klik kralen en Lalaboom. Wat is Lalaboom??

Lalaboom kralen bevorderen de motoriek, de fantasie, het visueel vermogen, een goede oog-hand coödinatie. Lalaboom voldoet aan de belangrijkste principes van de Montessorimethode. Het speelgoed nodigt kinderen uit om in hun eigen tempo te leren. Door te spelen en proberen worden ze aangemoedigd om hun zintuigen en capaciteiten verder te verkennen. Geschikt voor kinderen van 10 maanden tot 3 jaar.

Muziekinstrumenten

Daar zit muziek in...!! Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Laat kinderen kennis maken met muziekinstrumentjes. Zo leren en krijgen ze ritmegevoel, leren ze omgaan met muziekinstrumenten, leren ze samen muziek maken en wordt de basis gelegd voor hun verdere muziekkeuze. Het is sowieso leuk om alleen muziek te maken maar ook samen met zusjes, broertjes, papa, mama, opa, oma, noem het maar op. We hebben in onze shop de serie Confetti en Sunshine met verschillende houten muziekinstrumentjes in hun assortiment. Allebei totaal anders van uitstraling, maar allebei even leuk. 

Speeltafels

Houten activiteiten speeltafels zijn uitermate geschikt voor je 1-jarige. Als ze al kunnen staan hebben ze hier erg veel plezier van. Ze zijn op de juiste hoogte van je peuter en bevatten vele activiteiten die je 1-jarige op verschillende vlakken uitdagen. We hebben verschillende thema's activiteitentafels zoals: dino's, de weide, sweet cocoon, forest...Allemaal verschillend van uitstraling, maar met over het algemeen dezelfde activiteiten: een looping, vormpjes, tandwielen, schuifpuzzel enz....Ze zijn allemaal van hout en gecertificeerd met het FSC keurmerk, de verf is op waterbasis. Veilig en duurzaam. Gegarandeerd veel speelplezier.

Puzzels

Puzzelen is een leuke bezigheid voor jong en oud dus ook voor de 1-jarige. De eerste puzzels van je kind zijn vaak houten knoppuzzels. Deze puzzelstukken zijn door de knop geschikt voor de kleine handjes. Ze zijn makkelijk vast te pakken en je kan er goed mee op en neer schuiven. Vaak zitten er 5 of 6 puzzelstukken in. Dit is overzichtelijk voor een 1-jarige. Leg de lat niet meteen te hoog. Doordat een puzzel gemaakt wordt krijgt je kind zelfvertrouwen en gaat hij vanzelf een volgende uitdaging aan...een legpuzzel beginnend met 2 of 4 stukken.

Bovendien ontwikkelt puzzelen de fijne motoriek, een goede oog-hand coördinatie, het visueel vermogen en inzicht en het concentratievermogen

Poppenwagen, loopwagen, duwwagen

Rond 1 jaar gaan kinderen (proberen te) lopen. Ze gaan voorzichtig hun eerste stapjes zetten, elk kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Wat een peuter kan helpen om meer steun te hebben bij de eerste stapjes en evenwicht zoeken/bewaren is een loopwagen, duwwagen of poppenwagen. Het leuke is dat deze ook vele activiteiten hebben zodat je er sowieso mee kan spelen, ook als je nog niet kan lopen. Denk hierbij aan een telraam, schuifpuzzel, spiegeltje, vormpjes, tandwielen enz.... Deze loop/duwwagens zijn van hout en gecertificeerd met het FSC keurmerk, de verf is op waterbasis. Veilig en duurzaam. Neem gezellig je pop mee in de poppenwagen naar opa en oma, je blokken in de duwkar, en je vormpjes in de Lama.

Mocht je na het lezen van deze blog nog meer inspiratie nodig hebben, neem dan een kijkje bij de categorie 0-2 jaar en laat je verrassen door het assortiment.

Meer inspiratie voor speelgoed 1 jaar: Speelgoed voor in het vliegtuig 1 jaar | 5x het leukste speelgoed voor 1-jarige | 5 keer speelgoed voor in de auto 1 jaar | Leukste speelgoed voor jongens 1 jaar

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »